Amity

Amity na zimskom festivalu dečije rekreacije na Kopaoniku

U organizaciji Asocijacije „Sport za sve“ iz Beograda, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, održan je XIX Međunarodni zimski festival dečje rekreacije. Festival je održan u periodu od 25. 02. do 03.03.2017. godine, a priliku da na njemu učestvuju, imalo je i 16 dece od kojih 11 iz interno raseljeničke populacije i 5 dece tražilaca azila. Ovo učešće im je omogućeno uz finansijsku podršku UNHCR-a, a putem udruženja Amity iz Beograda i Indigo iz Niša. Timu Amity-a su se priključila i deca tražioci azila iz ustanove „Vasa Stajić“, Beograd. Svi oni zajedno, na Festivalu, činili su dve ekipe UNHCR-a.

Festival je bio jedinstvena prilika da se kroz igru, zabavu i druženje razviju nova prijateljstva i steknu nova iskustva. Na njemu je bilo puno radosti, protkane dečjim stvaralaštvom i pobedničkim duhom, iskazanim kroz učešće, kako na sportskim aktivnostima, tako i na onim zabavnim (maskenbal, „Ja imam talenat“, takmičenje u znanju…).

Takmičenje i druženje je bilo tim zanimljivije, što je ovo nekima bio prvi samostalni odlazak od kuće i prvi odlazak na jedan ovakav događaj, tim pre što je na njemu učestvovalo oko 200 deca iz Srbije, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Verujemo da je svako od njih sa sobom poneo lepa sećanja, koja će ih kada budu odrasli ljudi, vratiti u detinjstvo i one deliće radosti u odrastanju prepunom izazova.

p.s. U pratnji dece su bile koleginice i kolege iz Amity-a, „Vase Stajića“ i Indiga zahvaljujući čijem trudu su deca stigla bezbedno svojim porodicama, odnosno u ustanovu “Vasa Stajić” koju sada nazivaju svojim domom. Zahvaljujemo koleginicama i kolegama koji su bili u pratnji dece na uloženom trudu da vode računa o njima kao i da ih motivišu da uzmu učešće u svim aktivnostima koje su na Festivalu realizovane. Prilika je da se zahvalimo i našim domaćinima, Asocijaciji “Sport za sve”, uz želju da se ponovo vidimo i družimo. Više fotografija možete videti na našoj Facebook strani

vladesataric