Amity

Konačni rezultati III Konkursa “Draganova nagrada” 2017.

Završen je III Konkurs za “Draganovu nagradu 2017” za najbolji putopis starijih osoba. Pred komisijom je i ove godine bio veoma težak zadatak, da među radovima 192 autora iz zemlje i inostranstva izaberu najbolje u 5 kategorija:

  1. Najbolja ženska putopisna priča
  2. Najbolja muška putopisna priča
  3. Putovanje po Srbiji
  4. Putovanje po inostranstvu
  5. Najbolja putopisna pesma

Među pristiglim radovima, mnogo njih se istaklo svojim pripovedačkim kvalitetima, pa je ove godine, osim 15 nagrađenih radova (prva tri mesta iz svake kategorije) komisija izabrala još 15 posebno pohvaljenih radova koji će se svi zajedno naći u ovogodišnjoj štampanoj publikaciji.

Spisak nagrađenih i pohvaljenih autora možete pronaći na ovom linku, a mi vas pozivamo da nam se pridružite na nekom od književnih druženja koje ćemo organizovati u Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu.
Nagrađenim i pohvaljenim autorima čestitamo, a svima ostalima najlepše zahvaljujemo što su odvojili svoje vreme i podelili svoje uspomene sa nama.

Do sledeće godine i novog konkursa za “Draganovu nagradu”, pozivamo vas da ostanete (ili postanete) aktivni, da beležite svoje doživljaje i iskustva i da ih delite sa drugima, kako bismo svi zajedno pravili baštinu za budućnost.

(Foto: Aleksandar Damnjanović)

vladesataric