Amity

Sajt Srpskog udruženja za Alchajmerovu bolest

Pomogli smo Srpskom udruženju za Alchajmerovu bolest da izradi svoj Sajt. Na ovom sajtu će biti objavljivane značajne informacije o Alchajmerovoj bolesti i svim drugim vrstama demencija, o tome kome da se ljudi obrate za pomoć, kako da ostvare prava i drugi saveti za obolele osobe i njihove neformalne negovateljice i negovatelje. Sajt će omogućiti da neformalne negovateljice i negovatelji, pročitaju konkretne savete na teme poput:

  • Saveti za komunikaciju sa osobom obolelom od demencije
  • Pomoć oko hrane obolelih osoba
  • Uređivanje životnog prostora osobe sa demencijom
  • Negovanje osoba sa demencijom
  • COVID-19 saveti za negovatelje obolelih od demencije

Sajt će veoma koristiti i stručnim radnicima iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite, koji u svom radu dolaze u kontakt i sa starijim osobama, koje su u najvećem riziku oboljevanja od demencija. Na sajtu će biti objavljivani i stručni radovi, kao i rezultati različitih istraživanja iz ove oblasti.

Izradu sajta finansirali smo iz sredstava Amity projekta: „Razvoj savetovališta za neformalne negovatelje zavisnih osoba i promocija preraspodele neplaćenog rada“, koji smo realizovali tokom cele 2020. godine. Ovaj projekat smo realizovali u okviru projekta: „Rodno odgovorno upravljanje – Preraspodela neplaćenog negovateljskog rada“, koji sprovodi Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women), u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, a uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i Britanske ambasade u Beogradu.

Veoma smo zahvalni svim saradnicama iz UN Women što su imale razumevanja za sve naše predloge, inicijative i sugestije u okviru Projekta i što su odobrile da u okviru ukupno odobrenih sredstava, finansiramo i izradu sajta Srpskog udruženja za Alchajmerovu bolest.

Aktivnosti ovog Udruženja možete pratititi preko sajta www.alchajmer.rs i fejsbuk strane https://www.facebook.com/srpskoudruzenjezaalchajmerovubolest/

vladesataric