Amity

Konferencija za medije „Nasilje ostavlja trajne modrice na duši“

Pozivamo Vas na konferenciju za medije koja će se održati u četvrtak, 22.juna 2017.godine u 13.30č, u Užicu – u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Ulica Nemanjina 52 (u okviru kompleksa Doma „Petar Radovanović“), a koju organizuju Udruženja „Snaga prijateljstva“ – Amity iz Beograda i „Zlatiborski krug“ iz Čajetine.

Konferencija je planirana na kraju radionice sa zaposlenim profesionalcima u javnim ustanovama pravosuđa, policije, socijalne i zdravstvene zaštite i organizacija civilnog društva iz opština Zlatiborskog okruga, a koji rade na zaštiti starijih žena od nasilja.

Radionica i konferencija su deo aktivnosti iz Projekta: „Zaustavimo nasilje i diskriminaciju nad starijim ženama“, koji realizuje Amity u partnerstvu sa Udruženjima „Zlatiborski krug“ iz Čajetine i „Lužičke rukotvorine – Ž.E.C.“ iz Babušnice, a uz podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

Prema istraživanju Svetske zdravstvene organizacije iz 2016.godine, 28% starijih žena je iskusilo neki oblik nasilja tokom prethodne godine.

Prema dostupnim istraživanjima u Srbiji, oko 20% starijih je iskusilo neki oblik nasilja u u trećem životnom dobu, a 11% njih tokom prethodne godine, i to u znatno većoj meri žene.

Prema statistici centara za socijalni rad, među prijavama porodičnog i partnerskog nasilja, tek oko 10% do 12% su prijave nad starijima, odnosno, 0,17% do 0,20% ukupnog broja starijih.

Moderator Konferencije za medije će biti Zorica Milosavljević, predsednica Upravnog odbora Udruženja „Zlatiborski krug“, a govornici:

  • predstavnik/ca Kancelarije za ljudska i manjinska prava
  • Nadežda Satarić, predsednica Upravnog odbora Amity-a
  • prof. dr Nevena Petrušić, profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu
  • predstavnik profesionalaca iz Zlatiborskog okruga

Za sve dodatne informacije:
mr Nadežda Satarić, Udruženje „Amity“, Beograd, tel: 011/66-90-122, nada@amity-yu.org

Start Time
01:30 PM
Tuesday, August 22, 2017
Finish Time
02:00 PM
Thursday, June 22, 2017
Address
Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Ulica Nemanjina 52, Užice
You must Login to Our site to register this event!

Ostavi odgovor

Vaa email adresa nece biti objavljena. Molimo Vas popunite polja ispod *

8 − seven =