Amity

Konačni rezultati VIII Konkursa “Draganova nagrada” 2022.

Završen je VIII Konkurs za “Draganovu nagradu 2022” za najbolji putopis starijih osoba koji raspisuje Udruženje građana “Snaga prijateljstva” – Amity u saradnji sa Portalom Penzin. Na konkurs su pristigli radovi 123 autora, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Švajcarske, Nemačke, Kanade, Australije i Kalifornije. Ocenjivani su radovi 122 autora koji su selektovani za ocenjivanje i izbor najboljih u 5 kategorija:

  • Najbolja ženska putopisna priča
  • Najbolja muška putopisna priča
  • Putovanje po Srbiji
  • Putovanje po inostranstvu
  • Najbolja putopisna pesma

Posao koji je žiri imao pred sobom bio je izuzetno težak, a ko su pobednici konkursa možete videti prateći link koji je pred vama.

Publikaciju ćemo promovisati i nagrade ćemo uručiti zavisno od mesta boravka autora, na nekom od književnih druženja koja ćemo upriličiti sa autorima radova i njima dragim osobama, tokom letnjih meseci. Nagradno putovanje za prvonagrađene i njima drage osobe realizovaćemo u oktobru 2022. godine. O tačnim terminima i lokacijama održavanja književnih druženja i dodeli nagrada, ćemo blagovremeno obavestiti dobitnike, odnosno sve autore koji su učestvovali na ovogodišnjem konkursu.

Nagrađenim i pohvaljenim autorima čestitamo, a svima ostalima najlepše zahvaljujemo što su odvojili svoje vreme i podelili svoje uspomene sa nama.

Do sledeće godine i novog konkursa za “Draganovu nagradu”, pozivamo vas da ostanete (ili postanete) aktivni, da beležite svoje doživljaje i iskustva i da ih delite sa drugima jer nema veće sreće nego sa drugima deliti pa makar i uspomenu.

I ono što je najvažnije ostanite nam zdravi.

vladesataric