Amity

Završem prijem putopisa za IX Konkurs za Draganovu nagradu 2023.

Na ovogodišnji konkurs za najbolji putopis starijih osoba udruženja Amity i Portala Penzin pristigli su radovi od 178 autora, iz Srbije i inostranstva. Konkurisalo je 109 žena i 69 muškaraca. Najmlađi putopisac ima 60, a najstariji 91 godinu. Putopisci su iz 43 grada/opštine iz Srbije i iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Australije i iz Kalifornije. Kao i prethodnih godina, najveći broj autora je iz Beograda, zatim iz Novog Sada, Niša, Zrenjanina, Kragujevca i Čačka. Na našu veliku radost, ove godine pristigli su radovi i od 20 autora koji žive u gerontološkim centrima i domovima za smeštaj starijih. Tako su svoje radove poslali korisnici Gerontološkog centra Beograd iz domova Voždovac, Karaburma i Bežanijska kosa, zatim korisnici Gerontološkog centra Obrenovac, Bečej, Zrenjanin, Bačka Palanka i iz Doma Apatin.
Na ovaj IX Konkurs, 101 autor se po prvi put javio i poslao svoj rad, a 77 njih je učestvovalo i na nekim od ranijih konkursa.

Najveći broj putopisaca konkurisao je za kategoriju putovanje u inostranstvo 53 njih, pa sa ženskom pričom 40 autorki. Za kategoriju putovanje po Srbiji, radove je poslalo 29 putopisaca, dok je za najbolju mušku priču konkurisalo njih 18. Konačno za najbolju putopisnu pesmu radove je poslalo 37 autora.

Članovi komisije imaće pune ruke posla i nimalo lak zadatak da izaberu najbolje radove, koje ćemo štampati u posebnom zborniku, a njihove autore ćemo nagraditi ili posebno pohvaliti.

Rezultate Konkursa, odnosno imena nagrađenih i posebno pohvaljenih autora objavićemo 1.maja 2023.godine.

vladesataric