Amity

Dobitnici „Draganove nagrade 2023.“ na nagradnom putovanju u Vrnjačkoj Banji

Za vikend 9. – 11. juna 2023.godine realizovali smo nagradno putovanje za prvonagrađene dobitnike na ovogodišnjem konkursu za najbolji putopis starijih osoba. Svako od njih je došao sa sebi dragom osobom. Bilo je uživanje družiti se sa ljubiteljima putovanja i najuspešnijim putopiscima sa istih.

Tokom boravka u Banji, priredili smo i obilazak manastira Žiča i posetu Mataruškoj banji, sa ručkom u jednom seoskom restoranu, koji je specijalizovan za pečenje. Nekim od putnika je poseta manastiru Žiča i Mataruškoj banji bila po prvi put, pa ih je veoma obradovao zajednički obilazak ovih lokaliteta. Poseban doživljaj bio je ručak, na kom su oni uživali u domaćoj hrani i gostoljubivosti domaćina.

Izuzetno su počastvovani i što smo im priredili, u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Dr Dušan Radić“, u Vrnjačkoj Banji, književno veče, u prostorijama biblioteke na promenadi. Na tom događaju, upriličili smo i dodelu nagrada za najbolje putopise predstavnicima iz Valjeva, Kruševca, Kraljeva i Vrnjačke Banje. Banjčanima i gostima učesnika na književnoj večeri su se predstavili prvonagrađeni dobitnici: Zoran Petronijević iz Valjeva, sa putopisom „Slovenski ponos“, Gordana Krajačić iz Beograda, sa putopisom „Vranje, grad koji ima dušu“, Milan Mitrović iz Beograda, sa putopisom „Sana u predvečerje rata“ i Jovan N. Bundalo iz Beograda sa putopisnom pesmom „Jesi li video Ovčar goru“. Zatim, Slobodan Nikolić, iz Kruševca, dobitnik treće nagrade za putopis „Povratak u Prizren“, Gordana Kicušić iz Ruđinaca kod Vrnjačke Banje, sa putopisom „Putovanje u Šabac“, Radovanka Vukosavljević iz Kraljeva sa putopisom „Kanjonom reke Mileševke do Belog anđela“ i Ljiljana Tamburić iz Kruševca, sa putopisom „Nezaborav u opancima“.

Dugujemo veliku zahvalnost direktoru biblioteke i njegovim saradnicima na podršci našoj akciji, promociji aktivnog starenja i što nam svake godine izlaze u susret i u svojim prostorijama organizuju književno veče.

Laureati nagrada bili su u prilici da uživaju u čarima naše najpoznatije, Vrnjačke Banje, u međusobnom upoznavanju i druženju i na rastanku su naglasili da će nastaviti međusobne kontakte i posle ovog događaja.

vladesataric