Amity

Obuka u Kragujevcu o specifičnostima nasilja nad starijim osobama i strategijama prevencije

U prostorijama Centra za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“ Kragujevac održali smo obuku po akreditovanom programu na temu: „Nasilje nad starijim osobama, specifičnosti, prepoznavanje i strategije prevencije“ za zaposlene u Centru i za socijalne radnike iz Centra za socijalni rad i iz Gerontološkog centra Kragujevac.

Više od 20 učesnika obuke bili su veoma posvećeni i zainteresovani za temu i posebno su ih zanimale, specifičnosti nasilja nad starijima, kako isto prepoznati i kako motivisati starije da ga prijavljuju. Gerontodomaćice koje svakodnevno dolaze u kontakt sa starijima u kućnim uslovima zanimalo je i koje one strategije prevencije mogu koristiti na terenu. Gerontodomaćicama su najznačajniji bili praktični životni primeri koje su čule, razumljivost prezentacija i test znanja koji su radile za prepoznavanje nasilja nad starijima u kućnim uslovima. Učesnici iz Gerontološkog centra posebnu pažnju je privukao deo obuke o Strategijama i procedurama prevencije nasilja nad korisnicima u ustanovama za smeštaj odraslih i starijih.

Obuku smo održali 12. decembra 2019. godine u veoma prijatnom ambijentu Centra „Kneginja Ljubica“ i uz svu pažnju i gostoljubivost koju su nam domaćini priredili.

vladesataric